Onze werkwijze

Share

Beginnen:

In de VS willen studeren kan een makkelijke beslissing zijn, de uitvoering echter vergt veel kennis en voorbereiding. Uit het grote aanbod aan studierichtingen bij de vele duizenden colleges, universities en prep schools is het vaak moeilijk de juiste keuze te maken:

 • Wat verwacht ik van een school?
 • Welke studie sluit het beste aan bij mijn profiel en wensen?
 • Welk onderwijsniveau in de VS sluit aan op mijn huidige onderwijsniveau?
 • Hoe zit het met huisvesting?
 • Met welke kosten moet ik rekening houden en hoe vind ik financiering?

…en alle mogelijke andere vragen.

Wij bieden bij UStudy professioneel en persoonlijk advies via een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor of via skype.

Wij zijn uitstekend thuis in het Amerikaans onderwijssysteem, wij kunnen alle mogelijke vragen beantwoorden en geven aan welke studies en scholen het best bij het profiel en de wensen aansluiten. Als de klant eenmaal een keuze heeft gemaakt voor één of meerdere scholen dan kunnen wij deze desgewenst verder helpen met de aanmelding bij de onderwijsinstelling.

Een volledig begeleidingsplan:

De eerste stap is een oriënterend gesprek met de student en eventueel ouders of verzorgers. De resultaten van deze gesprekken zijn meestal:

 • advies over welke onderwijsinstelling het beste pas bij de achtergrond, wensen en het budget
 • een stap voor stap plan voor aanmelding
 • informatie over welke testen moeten worden gedaan inclusief oefenmateriaal
 • al het nodige vertaalwerk van bijvoorbeeld diploma’s, rapporten en cijferlijsten
 • coaching bij het maken van een Amerikaans cv
 • coaching en editing van het college aanmeldingsessay
 • hulp bij aanmelding en invullen van beursaanvragen
 • contact onderhouden met het admissions office van desbetreffende instelling
 • kortingen voor de test voorbereidingsworkshops en vliegtickets
 • informatie en advies over visumaanvragen en verzekeringen
 • aanbevelingsbrief voor de visumaanvraag bij het Amerikaanse consulaat

We hebben klanten uit heel Europa en we hebben al velen begeleid naar een scala van colleges en universiteiten overal in de VS op alle niveaus: van goede community colleges tot Ivy League universiteiten. Klik hier voor een lijst van instellingen waar onze klanten geplaatst zijn.

Waarom wij anders zijn:

Bij UStudy zijn we er trots op om een in Europa toonaangevend, onafhankelijk adviesbureau te zijn voor studie in de VS.

Persoonlijk – we maken een compleet en persoonlijk begeleidingsplan voor elke klant, van het eerste gesprek tot aan succesvolle aanmelding. Tussendoor zijn wij er om te coachen, adviseren, en begeleiden naar het te behalen doel.

Flexibel – Er bestaat geen “kant en klaar”- formule, er zijn meer dan 4000 instellingen in de VS waaruit gekozen kan worden, wij werken met de deadlines van de instellingen (niet met een eigen deadline om zo alle aanmeldingen in een keer te kunnen verwerken), we kunnen ook last-minute aanmeldingen verwerken of aanmeldingen van studenten met een “leer-handicap” als dyslexie, helpen bij het fondsenwerven.

Expertise – we hebben veel en up to date kennis van Amerikaanse onderwijssysteem. Wij matchen ook getalenteerde student-athleten aan instellingen waar zij zich zowel sportief als academisch verder kunnen ontwikkelen.

Hulp en begeleiding – het is uiteindelijk de klant zelf die een keuze maakt en een beslissing neemt over waar zich aan te melden. Daarbij heeft de student ook een eigen aandeel in de aanmelding zoals het maken eventuele toelatingstesten en het schrijven van een aanmeldingsessay. Een UStudy coach is beschikbaar voor een-op-een begeleiding, instructies en voorbeelden voor het succesvol completeren van het actieplan voor aanmelding. Gedurende het hele proces blijven UStudy, de student en eventuele ouders of verzorgers met elkaar in contact al dan niet persoonlijk, via email of telefoon.

Voorbereiding – Mochten studenten er nog niet helemaal over uit zijn of ze echt naar de VS willen of toch een ander land, verwijzen wij dezen graag door naar Weg-Wijs (www.weg-wijs.nl) in Den Haag. Studenten die voor een verblijf in de VS een ander visum dan het reguliere F-1 studentenvisum nodig hebben (bijvoorbeeld stagevisum of werkvisum na afstuderen) verwijzen wij graag door naar bureau Visa Versa (www.visaversa.nl) in Alblasserdam.

“UStudy is zeer effectief geweest in het vinden van de juiste universiteit in de VS voor mijn dochter en het regelen van een hockeybeurs. Om dit allemaal zelf zonder grote expertise en netwerk te regelen en voor elkaar te krijgen is haast onmogelijk. Interesse om in de VS te studeren? UStudy!!

Kunnen wij jou helpen met het bereiken van jouw “American dream”?

 

Of neem gerust contact met ons op voor vragen: info@ustudy.nl of bel +31 (0)70 385 1473 (werkdagen tussen 10:00 en 16:00 uur)