Sporters

Share

Darlington School Basketball  St Mikes volleyball 046 (2)

Nieuwsflits: UStudy Sports en InnoPerformance bundelen de krachten

Ben jij een getalenteerde sporter? Zou jij graag door een Amerikaanse topschool of universiteit gescout willen worden, mogelijk met een gedeeltelijke of volledige beurs? Of misschien vind je het gewoon leuk om jouw sport op een boven gemiddeld niveau te beoefenen en zou je het graag willen combineren met een studie ervaring in de VS?

UStudy Sports is recentelijk gefuseerd in Go USA Talent in Sports (GUTS) om een unieke academische-sportorganisatie te vormen gespecialiseerd in het geven van kwalitatieve, persoonlijke ondersteuning en begeleiding aan getalenteerde sporters uit Nederland en andere West-Europese landen met als doel een plek in een varsity team te kunnen bemachtigen die past bij het huidige niveau van de student en de gestelde academische en sportieve doelen.

Er zijn vele overwegingen die je moet maken als student-sporter die naar de VS wil. Wat is de beste school voor mijn sport en mijn studieplannen? Hoe meld ik mij aan en wat komt er allemaal bij zo’n aanmeldingsprocedure kijken? Zijn er beurzen beschikbaar voor mijn sport en waar vind ik die? Hoe goed moet ik zijn en wat voor cijfers heb ik nodig? Dit zijn slechts enkele vragen die beantwoord moeten worden in het proces dat erg complex kan zijn.

Dit proces alleen doorlopen kan erg overweldigend zijn, met name als je al druk bent met je school en sport en niet bekend bent met het onderwijssysteem, het aanmeldingsproces of de erg strenge regels omtrent de werving van nieuwe studentsporters in Amerika. Dat is waar GUTS en UStudy jou kunnen helpen. UStudy heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van student sporters op Amerikaanse scholen en universiteiten. Wij genieten een uitstekende reputatie bij de coaches in de VS en hebben een uitgebreid netwerk van college varsity coaches in alle sporten van alle niveaus in alle 50 staten. Wij plaatsen onze klanten uitsluitend in teams op geaccrediteerde scholen die lid zijn van de NCAA (divisie I, II en III), NAIA en NJCAA of andere kleinere sportbonden. Onze klanten kregen plekken aangeboden op Ivy Leagues en grote sport ‘power houses’ maar ook op uitstekende liberal arts colleges en betaalbare junior colleges.

UStudy is officiële partner van Den Haag Topsport, het Olympisch Netwerk Zuid Holland en het Olympisch Netwerk Noord Holland.

Top 7 Redenen om voor UStudy en GUTS te kiezen:

  1. Wij bieden je een compleet en persoonlijk begeleidingsplan voor het uitzoeken, aanmelden en onderhandelen met meer dan 4000 Amerikaanse colleges en universiteiten. Een plan gebaseerd op jouw persoonlijke academische en sportdoelen en budget.
  2. Wij hebben veel en up to date kennis van het Amerikaanse onderwijssysteem en genieten een uitstekende reputatie bij zowel onze tevreden klanten als ons Amerikaanse netwerk van coaches en internationale admissions counselors.
  3. Wij bieden een volledig begeleidingsplan of je kunt kiezen uit een scala aan á la carte services zoals essay schrijven, CV-opstellen of vertalingen.
  4. Je hebt toegang tot testvoorbereidingsworkshops (voor SAT/TOEFL/ACT), coaching bij je persoonlijke essay en begeleiding voor de aanmeldingsprocedure en de gigantische hoeveelheid papierwerk die daarbij komt kijken.
  5. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsten van Nederlandse en Europese studenten op Amerikaanse scholen. We zijn goed bekend met alles wat daarbij komt kijken en kunnen helpen met visum vragen, financiering vragen en we kunnen je zelfs in contact brengen met Nederlandse en Europese alumni of huidige studenten van jouw voorkeursschool of die jouw sport spelen Amerika.
  6. Wij organiseren regelmatig sport showcases en andere evenementen om student sporters de mogelijkheid te bieden om hun talent te laten zien aan Amerikaanse coaches en een Amerikaanse stijl evaluatie te ontvangen van hun niveau.
  7. Wij geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om studie en sport te combineren in de VS, ongeacht sport niveau, cijfers of budget.

“Wij huurden UStudy in om voor onze dochter een college in de VS te vinden waar ze studie kon combineren met Tennis op een hoog niveau. Met de hulp van UStudy heeft onze dochter de perfecte match gevonden èn een volle beurs. Ik ben onder de indruk van de kennis, toewijding en precisie van de UStudy staff. Het is een plezier met hen te werken en ik kan hen dan ook aan eenieder ten zeerste aanraden.” 

Sport Showcases:

UStudy en GUTS hebben al verschillende sport showcases gepland in 2017. Save the dates!

GUTS Soccer Showcase “Jonge Oranje American Dream” – 4 & 5 februari 2017 (Hosted by GUTS in partnership with SportsGen)

GUTS Field Hockey Showcase – 4 & 5 juni (Hosted by GUTS)

Kijk deze kort video met ‘highlights’ van onze 2015 hockey showcase:

Vrouwelijke hockeysters zullen ook geïnteresseerd zijn om een van onze speciale presentaties over “College Hockey In The US” bij te wonen met gastspreker Manouk Vernij. Manouk speelt bij Hockey Club HDM en heeft ook voor Michigan State University gespeeld, een NCAA Division 1 school.