Wie zijn wij

Share

MarinaNienkeAmy-at-2015-showcase

UStudy heeft een staf van 8 vaste medewerkers die allen meertalig zijn: de klant en ouders kunnen desgewenst ook in het Engels, Duits, Frans, en zelfs in het, Maleis of Arabisch te woord worden gestaan.

UStudy oprichter en studieadviseur – Marina Meijer

Marina power portrait

=> De Nederlandse Marina Meijer bewaakt als studieadviseur dat de klant snel en deskundig advies ontvangt en een zeer persoonlijke begeleiding krijgt naar een passend onderwijsprogramma in de VS. Geboren in Amsterdam (1966) uit ouders van internationale herkomst, verkeerde zij van jongs af aan in een internationale omgeving. Na haar rechtenstudie in Nederland ging ze voor een master naar de VS en studeerde zij Public Administration en Middle Eastern Studies aan The University of Texas in Austin, een top publieke universiteit. Hiervoor ontving zij diverse prestigieuze studiebeurzen vanuit de universiteit zelf alsook vanuit de Nederlandse en Amerikaanse overheid. Voor haar stage werkte ze een paar maanden in Korea. Marina is werkzaam geweest voor diverse Amerikaanse onderwijsprogramma’s en lobbyde op Capitol Hill voor een Amerikaanse belangenorganisatie voor internationalisering van het Amerikaanse onderwijs. Ook werkte zij als studieadviseur voor de Amerikaanse overheid bij EducationUSA in Tunesië en runde zij daar Amerikaanse studiebeursprogramma’s voor talentvolle studenten in Noord-Afrika. Zij zat in de Nederlandse selectiecommissie voor Fulbright studiebeurzen.

Marina is tevens partner bij de volgende organisaties:

1. GUTS (Go USA Talent in Sports) een Nederlands adviesbureau (sinds 2015) met vestiging in Amsterdam. Gericht op sporters op (inter)nationaal niveau die hun sportprofiel via een college route in de VS op een hoger niveau willen brengen. Deskundig sportadvies en begeleiding in combinatie met het optimale universiteits sport team in de VS. Met eventueel vervolg naar een professionele sport carrière of maatschappelijke carrière in de sport.

2. USActive een Nederlands adviesbureau (sinds 2013) met vestiging in Arnhem. Gericht op internationalisering van onderwijs en het ontwikkelen van uitwisselings- en ‘semester abroad’ programma’s voor onderwijsinstellingen in Nederland en de VS.

3. Marina is benoemd tot “Decaan voor de VS” aan The International School of The Hague. Vanaf 1 oktober 2015 zal Marina regelmatig consult houden in haar kamer op de ISH voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouders.

Een uitgebreid profiel van Marina staat op LinkedIn en Facebook.

Zij is lid van de Overseas Association of College Admission Counselors (OACAC), de European Association of International Educators (EAIE), de Netherlands Fulbright Alumni Association (NFAA), Beter Onderwijs Nederland (BON) en de Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders (NVS-NVL).

UStudy marketing specialist en event coördinator – Juni Margrie

Juni-Portrait

Juni Margrie

=> De Australische Juni Margrie is Marketing specialist en event coördinator bij UStudy. Zij houdt zich bezig met marketing activiteiten en ook is zij onze webmaster. Juni studeerde Aerospace Engineering aan de RMIT University in Melbourne en was universitair docent voor de School of Engineering. Juni woonde meer dan 6 jaar in Nederland en verhuisde onlangs naar Savannah, Georgia USA om UStudy´s vestiging in de VS te starten.

UStudy editing coördinator, vertaler en application process specialist – Amy McGriff

Amy McGriff

Amy McGriff

=> De Amerikaanse Amy McGriff woont inmiddels 18 jaar in Nederland en is UStudy’s tweede tekstspecialist. Zij houdt zich bezig met het opstellen van curricula vitae, motivatiebrieven en zo voorts. Zij deed veel ervaring op bij Undutchables in Rotterdam, een wervingsbureau voor buitenlanders in Nederland. Amy studeerde aan Santa Rosa Junior College in California en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze spreekt naast Engels ook Nederlands en woonde eerder in de VS, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

UStudy editor – Rachel Hylarides

Rachel Hylarides

Rachel Hylarides

=>Rachel Hylarides is Britse en verhuisde in 2008 met haar Nederlandse echtgenoot naar Nederland. Zij is een gekwalificeerde docent en gaf colleges in Health and Science op Southdowns College in Hampshire, Engeland. Rachel was ook mentor en loopbaanadviseur voor studenten, waar zij studenten hielp met verschillende aspecten van het studentenleven en hen hielp voorbereiden op hun toekomstige studie/werk. Ze heeft een goed begrip van de Nederlandse taal, zowel geschreven als gesproken Nederlands.

UStudy ambassadeurs coördinator en assistent marketing en evenementen – Rachelle Visser

Rachel Visser headshot

Rachelle Visser is de coordinator van de ambassadeurs en assistent marketing en evenementen van UStudy. Op 5 jarige leeftijd is Rachelle begonnen met zwemmen, iets dat vanaf dat moment altijd een belangrijke rol in haar leven heeft gespeeld. Ze is in haar zwemcarriere meerdere keren Nederlands kampioen geworden in verschillende disciplines. In 2009 deed ze mee aan het European Youth Olympic Festival in Finland. In 2013 sloot Rachelle haar middelbare school periode af, ze besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan in Amerika.

UStudy heeft Rachelle geholpen om haar dromen te realiseren waarbij ze van 2013 tot 2015 aan het Santa Barbara City College international business gestudeerd heeft. Een van de redenen dat Rachelle naar Amerika wilde gaan, was voor het zwemmen. In mei 2015 werd Rachelle CCCAA kampioene op de 200 wisselslag en de 400 wisselslag, op de 400m wisselslag zette ze zelfs een nieuw stage record neer. Deze tijd leverde haar ook de “performence of the meet” op. Een prestigieuze titel voor de beste prestatie van de wedstrijd.

Eenmaal terug in Nederland besloot Rachelle dat ze andere mensen de kans wil geven net zo’n geweldige ervaring op te doen. Daarom organiseerde ze de Go USA Fair elke jaar. Op dit moment is ze coordinator van alle UStudy ambassadeurs, die net als Rachelle de geweldige ervaringen door willen geven. Zij zorgt ervoor dat daar waar vraag is passende voorlichting wordt gegeven door ervaringsdeskundigen en doet samen met de ambassadeurs haar best om iedereen bewust te maken van de mooie kansen die het Amerikaanse onderwijssysteem te bieden heeft. Ook helpt ze bij het organiseren en marketen van verschillende UStudy evenementen.

UStudy social marketing liaison – Nienke van Staveren

Nienke van Staveren

Nienke van Staveren

=> De Nederlandse Nienke van Staveren is het social marketing liaison bij UStudy. Nienke vertrok na haar VWO-opleiding naar Amerika, waar ze twee jaar woonde en studeerde met een tennisbeurs en academische beurs aan Shorter University in Georgia. Zij vervolgde haar studie aan Amsterdam University College, waar ze in 2014 summa cum laude afstudeerde in de richtingen communicatie, film en neuroscience. Na het behalen van haar bachelor volgde Nienke een premaster in farmacie en immunologie en reisde zij 2 maanden door Indonesië alvorens haar master Drug Innovation aan de Universiteit van Utrecht te starten. Momenteel woont Nienke in Singapore, waar ze haar afstudeeronderzoek aan de National University of Singapore uitvoert.

UStudy Financieel Manager – Ibrahim Sharafuddin

Ibrahim Sharafuddin

Ibrahim Sharafuddin

=> Ibrahim Sharafuddin is verantwoordelijk voor UStudy’s financiële administratie. Hij werkt al meer dan 20 jaar in Nederland. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Jemen en woonde in diverse Midden-Oosterse landen, het Verenigd Koninkrijk en Washington DC voordat hij in Nederland neerstreek. Hij werkte jaren als top docent Arabisch voor het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en werd in de jaren 80 als enige Jemeniet geselecteerd door de Amerikaanse overheid voor deelname aan het prestigieuze Multi-Ethnicity in the USA studie programma. Hij studeerde International Business aan de University of Sana’a.

Ibrahim deed zijn kennis en ervaring met financieel beheer op bij Shell International en Reebok in Nederland. Hij spreekt vloeiend Arabisch, Engels en Nederlands.

UStudy SAT en TOEFL workshop docente, editor – Robin Schuessler

Robin Schuessler

Robin Schuessler

=> De Amerikaanse Robin Schuessler houdt zich bij UStudy vooral bezig met het voorbereiden van studenten op de SAT en TOEFL testen – zowel in groepsverband als in privé lessen. Zij werkte eerder als SAT Preparation Instructor bij Kaplan in Miami. Daarnaast doet zij bij UStudy ook redactiewerk voor cv’s, brieven en personal essays. Zij behaalde bachelor diploma’s in Engels en Spaans (summa cum laude) aan The State University of New York en is bevoegd docente in deze talen. Zij doceert ook Engels aan de Hogeschool Rotterdam. Voordat zij naar Nederland verhuisde, werkte en studeerde zij in diverse staten in de VS en Puerto Rico.

UStudy freelance editor en vertaler- Heather Doyle

heather-doyle

Heather Doyle

=> De Amerikaanse Heather Doyle is bij UStudy editor en vertaler. Zij stelt onder anderen curricula vitae en brieven in Amerikaanse stijl op, doet vertaalwerk, geeft feedback op application essays en personal statements. Heather studeerde Magazine Journalism en Political Science (magna cum laude en met high honors) aan Syracuse University in New York. Zij heeft uiteenlopende publicaties op haar naam staan. Zij studeerde in Frankrijk en Spanje, woonde enkele jaren in Nederland en sinds kort werkt zij vanuit Boston in de Verenigde Staten.

Onze expert stafleden worden ondersteund door onze administratieve crew die vaak voor u het eerste aanspreekpunt is en u snel op correcte wijze naar de juiste persoon leidt.

“Marina is een zeer ervaren en professionele adviseur, ze heeft onze 17-jarige dochter op meerdere topscholen in de VS gekregen. UStudy’s expertise op het gebied van het schrijven van het curriculum en het editen van het essay voor de aanmelding alsmede de goede begeleiding van ons en onze dochter gedurende de hele aanmeldingsprocedure zijn indrukwekkend. Hun kennis van (top) studieprogramma’s, onderwijsinstellingen en hun netwerk heeft ervoor gezorgd dat onze dochter onder anderen is aangenomen op de John Hopkins University. Ik kan UStudy alleen maar heel erg aanraden aan eenieder die zou willen studeren in de VS.”